İçeriğe geç

Harire Ne Demek Osmanlıca

Harir Arapça ne demek?

ḥarīr حرير, Arapça ḥrr kökünden gelir “1. “Yakmak, yakmak, 2. İpek” kelimesinden alıntıdır.

Zehre ne demek Osmanlıca?

Osmanlı Türkçesi [1] çiçek, şükufe. [2] (Zehres birleşimi” çoğulu: Azhâr): çiçek, beyaz, berrak, süs, süs, [3] (Zehre): kahramanlık, yiğitlik.

Hassa Osmanlıca ne demek?

Osmanlılar tarafından padişahın, hanedan üyelerinin ve yüksek devlet görevlilerinin kişisel mülkleri, toprakları, yıllık gelirleri ve servetleri için kullanılan bir terim. Osmanlı sarayında ve askeri teşkilatlarda bazı görevliler için kullanılan bir unvan.

Berre ne demek Osmanlıca?

Berre Arapça kökenli bir kelime olmasına rağmen taze, narin ve el değmemiş anlamına gelir. Berre ismi kızlar için tercih edilen bir isimdir. Ayrıca temiz ve arındırıcı anlamında da kullanılır.

Harir neresidir?

Busra al-HarirBusra al-Harir بصرالحرير Busra al-Harir Busra al-HaririBusra al-Harir Busra al-Harir’in Suriye’deki konumu.ÜlkeSuriyeİlDera Eyaletiİlçeİzra İlçesi6 satır daha

Harir ipek ne demek?

Harir Harf Harf Bulmaca Cevapları İpek halk arasında Cibek olarak adlandırılır. Torku kelimesi ipek ve Harir ile eş anlamlıdır.

Eski Türkçede sevgili ne demek?

erkek veya kadın sevgili, sevgili, sevilen, sevilen, sevilen.

Eski Türkçede güzel ne demek?

Orta Türkçe “sırlı” kelimesinden türemiştir ve “hoş görünümlü, güzel” anlamına gelir. Bu kelime Eski Türkçe “gökyüzü, (mecazi olarak) güzel” kökünden türemiştir. Daha fazla bilgi için Sky Matter’a bakın. “Güzel” terimi için Türkiye’nin Türk lehçeleri Gökçek/Gökçek/Göcek, Göğüş ve Gözel kelimelerini kullanır.

Zevahir ne demek Osmanlıca?

Arapça kökenli olan “ظاهر” (zāhir) kelimesinden türemiştir. “Zāhir” kelimesi Arapçada “açık, görünür, belirgin” anlamına gelir ve kökeninde dışsal bir ifade vardır. Anlamı: “Zevahir” kelimesi açık, görünür ve belirgin olan şeyleri ifade etmek için kullanılır.

Hükema ne demek Osmanlıca?

Adı. Hükemâ (Hakîm. C.) Âlimler. Çok bilgili kimselerdir.

Hayz ne demek Osmanlıca?

Türkçe-Türkçe Sözlük’te (Osmanlı Dönemi) Adet teriminin anlamı (C.: Hiyaz) Kadınlara özel adet dönemi. Kadının adet hali. Böyle bir kadına Haiza denir.

Hazain ne demek Osmanlıca?

(ﺧﺰﺍﺋﻦ) i. (Ar. ḫazіne, ḫazā’in çoğulu) hazineler: Tekrar çok gördüm / Tekrar bazı hazineler buldum (Ziyâ Paşa).

Umay ne demek?

Umay (veya Umay; Eski Türkçe: 𐰆𐰢𐰖; Kazakça: Ұмай aна, Umay ana; Rusça: Ума́й / Ымай, Umáj / Ymaj, Türkçe: Umay (Ana)), Türk mitolojisinde ve Tengricilik’te doğurganlık tanrıçasıdır ve dolayısıyla kadınların, annelerin ve çocukların tanrıçasıdır. Umay, çeşitli diğer dinlerde bulunan yeryüzünün ana tanrıçalarına benzemektedir.

Bevar ne demek Osmanlıca?

(ﺑﻮﺍﺭ) i. (Ar. bevār) yok olmak, ölmek, mahvolmak. “Dârü’l-bevar: cehennem.”

Serra ne demek?

Serra isminin TDK kişisel isimler sözlüğünde ilk anlamı “genişlik” ve “hafiflik” olarak bilinmektedir. Son zamanlarda en çok kullanılan kız isimlerinden biri olan Serra ismi; “bolluk, refah, mutluluk” gibi anlamlara da sahiptir.

Hicr Arapça ne demek?

Sözlükte “yasaklamak” ve “anlatmak”; engel, yasak; “Korunan, korunan şey” anlamına gelen bir isim olan Hicr kelimesi, çeşitli sözlük anlamlarıyla (örneğin bk. el-En’am 6/138; el-Furkan 25/22, 53; el-Fecr 89/ 5) birlikte yer adı olarak da geçmekte ve burada yaşayan insanlardan “eşābü’l-Hicr” adıyla söz edilmektedir.

Hamr Arapça ne demek?

Khamr (Arapça: خمر), şarap veya sarhoş edici anlamına gelen bir Arapça kelimedir. Çeşitli şekillerde alkollü içecekler, şarap veya likör olarak tanımlanır. Khamr (Arapça: خمر), şarap veya sarhoş edici anlamına gelen bir Arapça kelimedir. Çeşitli şekillerde alkollü içecekler, şarap veya likör olarak tanımlanır.

Harik ne demek TDK?

Bu kelimelerden biri olan harika, dilimize Arapçadan girmiştir. “Harik” kelimesinden türemiştir ve harika, çok güzel ve iyi anlamına gelir. Marvelous ise olağanüstü, dikkat çekici anlamında kullanılır.

Hayr Arapça ne demek?

Hayr kelimesi ne anlama geliyor? Sözlüklere göre kelime iyi; yararlı, iyi, faydalı, uğurlu anlamına geliyor. Bu dört kelimenin güzel bir anlamı var. Her eylemin, her hareketin, her olayın uğurlu olması bekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Sıska Escort